Свет

ОВЕ ПУТИНОВЕ РЕЧИ ЗАПАД КРИЈЕ ОД ГРАЂАНА: Процес је почео и не може се зауставити

Светска заједница се све више залаже за изградњу праведног и демократског система међународних односа, поручио је председник Русије Владимир Путин у поздраву учесницима, организаторима и гостима 27. Међународног економског форума у Санкт Петербургу који ће бити одржан у јуну.

– Тема форума ‘Основа мултиполарног света – формирање нових тачака раста’ веома је актуелна и значајна. Све већи део светске заједнице се залаже за изградњу праведног и демократског система међународних односа, заснованог на принципима истинске равноправности, узимања у обзир легитимних међусобних интереса, уважавања културне и цивилизацијске разноликости држава и народа – наводи се у телеграму председника.

Према речима Путина, форум већ 25 година пружа могућност политичарима, експертима, предузетницима, научницима и новинарима из разлитичих земаља света да свеобухватно дискутују о главним трендовима развоја руске и глобалне екокомије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Учесници пленарних седница, округлих столова и панел дискусија размењују мишљења о начинима унапређења међународне сарадње, стимулисања научно- технолошког напретка и развоја људског капитала и ефикасног суочавања са изазовима нашег доба – нагласио је руски лидер.

Како је рекао, Русија је спремна на заједнички рад на решавању задатака нашег доба.

– Наша земља је отворена за конструктиван дијалог и сарадњу са партнерима и спремна је да ради на решавању економских, друштвених, научних и технолошких проблема данашњице – навео је председник Русије.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ