Свет

ОВА ВЕСТ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИЛА ЗАПАД: Дижу се и множе Путинови бродови, после овог датума Москви нико неће смети на црту!

Морнарица планира да заврши испитивања и прихвати мале ракетне бродове, који се ове године тестирају у Балтичком и Каспијском мору

У саставу Ратне морнарице РФ до краја 2024. године биће и 12 бродова, укључујући бродове првог ранга, бродове за далеку поморску зону и нуклеарне подморнице, изјавио је главни командант Ратне морнарице Русије адмирал Александар Мојсејев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Међу њима је и нуклеарна подморница ‘Кнез Пожарски’. Ове године планирано је да се заврше испитивања малих ракетних бродова који треба да уђу у састав Ратне морнарице“, објашњава Мојсејев.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, у оквиру овогодишњег плана биће остварен програм од 50 разних бродова, пловила, чамаца. Главни су бродови првог ранга, ратни бродови за велике раздаљине, нуклеарне подморнице.

Морнарица планира да заврши испитивања и укључи мале ракетне бродове, који се ове године тестирају у Балтичком и Каспијском мору.

„Важно је напоменути да планирамо да се такмичимо у изградњи и тестирању патролних бродова. Постоје четири подморнице, укључујући две нуклеарне“, рекао је он.

Руска морнарица је у протеклих десет година добила 40 ратних бродова и 24 подморнице. Само три подморнице су испоручене деценију раније.

Извор: Медији