Свет

ОПАСАН МАНЕВАР РУСА! Украјинци упали у велики број котлова: Ко је могао, повукао се, ко није…

Јединице Оружаних снага Украјине код Харкова упале су у многобројне „мини-котлове“ у почетној фази офанзиве руских снага у пролеће ове године, рекао је новинарима Кирил Доценко, војник 415. Посебног стрељачког батаљона Оружаних снага Украјина, којег је руска војска заробила у том делу фронта.

„Било је јасно, сви су знали шта се дешава, видели смо вашу технику, видели смо ваше војнике, али нисмо осетили никакву противбатеријску борбу, односно подршку неке тешке технике. Седели смо и чекали све док ваше трупе нису скоро пришле нашим положајима. Борбе су почеле и то је то“, рекао је Доценко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, када су ови догађаји почели да се одвијају, команда је издала наређење да се заузме периметарска одбрана, али је упркос томе већина јединица Оружаних снага Украјине почела да се повлачи на друге положаје, завршивши у „мини-котловима“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ко је могао да се повуче, повлачио се… Сви су се повлачили у једну тренутку. Подизана су упоришта како би се подржала некаква одбрану са великим људством и то је то. Али, све је било лоше направљено, да су нас само опколили“, објаснио је он.

Сам Доценко је убрзо рањен и заробљен.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ