Свет

ОБЈАВЉЕНА МАПА: Ово ће гађати (ФОТО)

Олга Скабејева, новинарка руске државне телевизије, објавила је мапу потенцијалних циљева западног оружја из Украјине.

Ова објава долази након што је америчка администрација прошле недеље најавила да брзо ради на одобравању употребе америчког оружја за ваздушне нападе на Русију од стране украјинске војске.

Неименовани амерички званичник је рекао да би ово оружје могло бити употребљено за нападе на делове Русије који се граниче са североисточном Украјином како би она одбранила Харковску област.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Скабејева тврди да се сада дешава “фазна ескалација“. И чим Руси одговоре, „НАТО и Пентагон ће се пребацити на нове мете“.

Међутим, Америка и даље забрањује употребу ракета дугог домета АТАЦМС за ваздушне нападе на Русију.

Мапа мета

Скабејева, позната и као једна од „Челичних лутака Путинове пропагандне машинерије“, показала је мапу руских области које би могле бити мета украјинских напада оружјем добијеним за Запада

Она на снимку помиње и АГМ-88 ХАРМ, тактичку ракету ваздух-земља против радијације; бомбу малог пречника (ГЛСДБ) произведену у САД са дометом од 180 километара; крстареће ракете великог домета „Скалп/сторм шедоу“; и дронове камиказе.

Уједињено Краљевство и Француска обезбеђују Украјини „сторм шедоу“ и нису експлицитно ограничиле њихову употребу на руском тлу.

Које области су угрожене?

Она је приказала и америчке ракете дугог домета, иако Вашингтон забрањује њихову употребу унутар Русије.

„Полупречник циљева који се сада могу погодити уз помоћ ХИМАРС-а изгледа овако“, рекла је Скабејева.

Према мапи коју је објавила, области које би могле бити на удару западног оружја из Украјине укључују Белгородску, Курску, Брајанску и Смоленску област.

Такође, она је навела да су све области у Русији које су удаљене до 1.000 километара од украјинске границе потенцијално у опасности од ваздушних напада, пренео је Блиц писање Њузвика.

Извор: Блиц/Њузвик

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ