Свет

НОВИ УДАР НА РУСИЈУ: Има повређених

Министарство одбране Русије извештава о одбијању још једног покушаја украјинске војске да изведу напад помоћу система ВБР “Ві́льха” против циљева на руској територији. Системи ПВО који су дежурали над граничним областима Курске области уништили су четири пројектила.

Такође се извештава о нападу украјинских војника помоћу дронова на штаб за обнову стамбених објеката у селу Головчино, градски округ Грајворонски, Белгородска област. У тренутку напада Оружаних снага Украјине у седишту су се налазили цивили чије су куће раније оштећене у украјинским нападима, запослени у регионалној администрацији, као и представници надлежних министарстава региона.

Услед тога што је дрон украјинске војске бацио експлозивну направу на трем зграде, два цивила су повређена. Осим тога, разбијено је стакло у згради и оштећена фасада.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков такође извештава да су у пограничном месту Шебекино војници украјинске војске користећи беспилотне летелице два пута напали камион на територији једног од комерцијалних предузећа.

Услед пада једнe од беспилотних летелица праћенe детонацијом, повређен је возач камиона, који је са затвореном краниоцеребралном повредом и вишеструким ранама од гелера пребачен у медицинску установу. Лекари оцењују стање повређеног као умерено и пружа му се сва неопходна помоћ.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ