Свет

ЊУЈОРК ТАЈМС ЗАТРЕСАО АМЕРИКУ: Бајден у неверици

Уредништво престижног америчког листа „Њујорк тајмса“ позвало је у петак председника Џоа Бајдена да се повуче из трке за Белу кућу након његове катастрофалне дебате против Доналда Трампа.

У уводном чланку објављеном у петак увече под насловом „Да би служио земљи, председник Биден мора да напусти трку“ за Белу кућу, „Њујорк тајмс“ описао је Бајдена као „сенку вође“, након што је 81-годишњи председник „пао на властитом испиту“, преноси „Јутарњи лист“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Непрепознатљив, Бајден је гутао речи, није довршавао поједине реченице и гледао је у празно током телевизијске дебате у четвртак против свог републиканског претходника и ривала на изборима у новембру.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Бајден је био председник вредан дивљења. Под његовим водством, држава је напредовала и почела се суочавати с низом дугорочних изазова, а ране које је отворио Трумп почеле су зацељивати. Али највећа услуга коју би Бајден данас могао пружити јавности била би објава да се неће кандидовати за реизбор“, написао је „Тајмс“ .

Уредништво „Тајмса“ чине угледни уредници и треба одражавати вредности медија, напомиње „Јутарњи лист“.

Чланови Демократске странке такођерсу довели у питање Бајденову способност да преузме нови мандат, што је изазвало буру унутар странке, али је председник у петак рекао да може „обавити посао“, добивши подршку двојице својих претходника Барака Обаме и Била Клинтона.

Извор: Јутарњи лист