Свет

НЕМА ВИШЕ ШАЛЕ, РУСИЈА НАЈАВИЛА БРУТАЛАН ОДГОВОР: Овај потез Украјине ће имати несагледиве последице!

Русија ће учинити све да лиши Украјину способности да нападне енергетске објекте, попут напада на Енергодар у Запорошкој области, који је украјинска војска извршила употребом беспилотних летелица, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Ово није први пут да је режим (украјинског председника Володимира) Зеленског јасно показао своју терористичку природу и потпуно занемаривање безбедности нуклеарних објеката, што се посебно манифестује у сталном стварању претњи за обављање дужности особља Запорошке нуклеарне електране, као и у покушајима спољног притиска на одлуке запослених у погону“, наводи се у саопштењу руског Министарства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истиче се да су, поред физичке претње од гранатирања, запослени у Запорошкој НЕ и чланови њихових породица, укључујући и децу, изложени сталном психолошком притиску јер и даље добијају претеће поруке украјинских специјалних служби.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„По свему судећи, кијевски режим не намерава да напусти своју започету политику застрашивања и исцрпљујуће уцене особља станице. Схватајући потпуну неспособност режима Зеленског да преговара, наша земља ће предузети све неопходне мере против њега како би лишила кијевски режим могућности да изврши такве нападе“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту руског Министарства спољних послова.

Из МСП Русије додају и да систематски напади кијевског режима на Запорошку нуклеарну електрану и друге енергетске објекте Руске Федерације показују намеру „да се нанесе неприхватљива штета привреди РФ и створи ризик од несреће изазване људским фактором који би могли угрозити нуклеарну безбедност целог европског континента“.

Оружане снаге Украјине су у петак увече употребом дронова извршиле напад на подстаницу „Радуга“, која снабдева Енергодар, током ког је оштећен један трансформатор.

Главни део града је остао без електричне енергије и воде. Последице украјинског удара отклоњене су у данас послеподневним часовима.

Претходно је 19. јуна украјинска војска у потпуности уништила подстаницу „Луч“.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ