Свет

МАСОВАН УДАР: Извршено најмање 24 напада

Палестински борци извели су најмање 24 напада на израелске снаге, које су у четвртак почеле да напредују на кварт Шуџаје у граду Гази.

То су известили амерички одбрамбени истраживачки центри Институт за проучавање рата (ИСВ) и Пројекат критичних претњи (ЦТП).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стопа напада палестинских бораца у Шуџаји је упоредива са израелском копненом инвазијом на Џабалију у мају у којој су извршена 33 напада на израелске снаге у прва 24 сата, што је чини једном од најтежих битака са којима су се израелске снаге суочиле од њихове копнене инвазије. од Газе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У свом најновијем дневном ажурирању о борбама у Гази, заједнички извештај ИСВ/ЦТП такође наводи да су палестински борци у петак покренули ракетни напад гранатама на израелске трупе и борбену испоставу јужно од града Газе.

У јужној Гази, палестински борци наставили су одбрану у петак у Рафи, Хамас и Бригада мученика Ал-Акса лансирали су ракетне и минобацачке нападе на израелске трупе у граду, а снајпериста Хамаса убио је војника на истоку града.

Палестинска новинска агенција Вафа јавља да је шест особа, укључујући двоје деце, погинуло у ваздушним нападима на град Газа током ноћи.

У извештају се наводи да је војска испалила гранате и покренула ваздушне нападе на неколико области појаса током ноћи, укључујући избегличке кампове у центру енклаве, Рафах, Кан Иоунис и град Газа.

Извор: Клиx.ба