Свет

МАКРОН У НЕВЕРИЦИ: Руси му отели савезника, а онда урадили нешто генијално!

Русија наставља да успешно превазилази западне санкције на снабдевање енергентима. Дакле, Москва користи велику алтернативну флоту за транспорт нафте и њених производа.

Габон је постао следећа земља која је почела да превози руско „црно злато“. Вол стрит џорнал пише, да је флота ове афричке државе нарасла шест пута, и да има више од стотину танкера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Важно је напоменути, да Габон заузима важну стратешку позицију на континенту, као арене за борбу светских сила. Пре свргавања прозападног председника, земља је била политички и економски зависна од Француске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тренутно се САД и Кина боре за утицај у овом региону где Кина интензивно повећава своје присуство у Габону, и другим афричким земљама.

Руска страна такође успешно користи бродове са Комора и Камеруна за транспорт нафтних деривата.

У међувремену, Москва је у мају повећала извоз нафте и нафтних деривата за 100 хиљада барела дневно у односу на претходни месец. Истовремено, приходи од продаје су благо смањени на позадини пада цена и износе 16,8 милијарди долара.

Истовремено, у односу на исти период прошле године, руски буџет је од продаје нафте добио 2,4 милијарде долара више. Ово су известили стручњаци Међународне агенције за енергију (ИЕА).

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ