Свет

ЛАВРОВ ЗАГРМЕО: Напад на Севастопољ не би могао бити извршен без њих

УМЕШАНОСТ Сједињених Америчких Држава и Украјине у терористички напад у Севастопољу не подлеже сумњи, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров током разговора са белоруским колегом Сергејем Алејником.

– Хвала вам на саучешћу које сте изразили у вези са јучерашњим терористичким нападом у Севастопољу. Паралелно се догодио још један терористички напад у Дагестану. Има жртава. Надлежни органи чине све да одмах идентификују налогодавце. Не сумњамо у умешаност Сједињених Америчких Држава и њихових украјинских штићеника – рекао је Лавров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је нагласио да се америчко оружје које САД испоручују украјинском режиму „не може користити без директног учешћа америчке војске, укључујући и сателитске могућности“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Кијев је у недељу извео ракетни напад на Севастопољ са пет тактичких ракета „атакамс“ са касетним бојевим главама. Руски системи противваздушне одбране пресрели су четири ракета, док је пета експлодирала у ваздуху, што је довело до жртава међу цивилима.

Губернатор Севастопоља Михаил Развожајев саопштио је на свом Телеграму да су у нападу погинуле три особе, а да је 124 рањено.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ