Свет

КИЈЕВ ЗАПОЧЕО ВАЗДУШНЕ УДАРЕ НА РУСИЈУ: Уништен војни конвој (ВИДЕО)

Нови снимак објављен на друштвеним мрежама данас показује како украјински беспилотне летелице уништавају конвој руске војне опреме унутар руске територије након што су савезници Кијева дали зелено светло да могу да гађају Русију западним оружјем.

Кратак видео који је украјинско министарство одбране поделило на мрежи Икс, некадашњем Твитеру, чини се да показује најмање десетак руских возила како путују у конвоју кроз пограничну област Курск ка северу украјинске области Суми.

„Возила, која су превозила војне залихе, „уништена су заједничким напорима 53. механизоване бригаде и 103. бригаде територијалне одбране“, пише у саопштењу Кијева.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Конвој је ишао испод две миље од руске границе од Сумске регије, према обавештајним извештајима отвореног кода и украјинским изворима.

Украјинске беспилотне летелице гађале су возила источно од села Свердликово, северно од украјинског граничног насеља Новенке, према украјинском аналитичком пројекту „Дееп Стате“.
У колони није било тешке опреме, додао је у понедељак Телеграм канал „Дееп Стате“.

Возила у центру конвоја „успела су да се разиђу најбоље што су могла“, написао је Кијев у титловима који су додати снимку.

Извор: неwсwеек

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ