Русија

КАДИРОВ ЗАГРМЕО: Напали су недужне и беспомоћне људе, кукавице ће добити заслужену казну

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров огласио се на Телеграму након терористичког напада који је погодио Дагестан и Русију.

– Алармантни извештаји стижу из братског Дагестана. У Дербенту и Махачкали, наоружани терористи су напали православне цркве и синагоге. Полицајци су погинули и повређени. Пријављене су и цивилне жртве – написао је Кадиров, истичући да су „терористи показали своју праву подлу и кукавичку природу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Истовремено, као и увек, за жртве су бирали ненаоружане и беспомоћне људе. Убили су болесног старог свештеника као последње кукавице. Оно што се догодило изгледа као подла провокација и покушај да се унесе раздор међу религијама – написао је Кадиров, додајући да они који су починили ове подле злочине „немају ни вере, ни нације, ни основне мушкости“ – рекао је Кадиров.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– То могу само последњи нељуди, који морају бити уништени на лицу места. Уверен сам да ће снаге безбедности Дагестана пронаћи сваког кривца и терористе натерати да претрпе заслужену казну. У име целог чеченског народа и у своје лично име, изражавам најдубље речи саучешћа породицама и пријатељима погинулих током терористичких напада у Махачкали и Дербенту. Повређенима желим брз опоравак. Спремни смо да пружимо сваку помоћ у проналажењу и хватању криминалаца уколико је наша помоћ потребна – написао је Кадиров.

Национални антитерористички комитет Руске Федерације за РИА Новости наводи да су у нападима на православну цркву и синагогу у Дербенту односно цркву и пункт саобраћајне полиције у Махачкали убијени и један свештеник Руске православне цркве и радник обезбеђења.

Полиција је ликвидирала двојицу терориста у Махачкали док локални медији наводе да потрага за нападачима у Дербенту још није окончана и да одјекују рафали. Полиција је наводно на ободу града лоцирала „ладу“ са терористима.

Власти Дагестана прогласиле су режим антитерористичке акције у целој републици. Градоначелник Махачкале позвао је људе да не излазе из својих кућа.

Извор: Курир