Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: Постоји велики ризик

Фото: Јутјб

Запад потцењује спремност Москве да брани своје интересе, истакао је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је данас да постоје високи ризици од директног оружаног сукоба нуклеарних сила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дошли смо до закључка да су данас ризици од директног оружаног сукоба, укључујући и нуклеарне силе – високи“, рекао је Рбјаков на Међународном научно-експертском форуму „Примаковска читања“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је истакао да Запад потцењује спремност Москве да брани своје интересе.

„За тренутну ситуацију нема лаких решења. Спремност Русије да се заузме за себе и обезбеди своје интересе у било којој ситуацији може бити трагичан и фаталан“, нагласио је Рјабков.

Он је напоменуо да је у Русији створена таква основа да ће њена безбедност бити загарантована деценијама које долазе.

„Као што је више пута говорио председник Русије Владимир Путин, последњих година је створена таква основа, пре свега у области нуклеарног обуздавања, која ће нам омогућити да деценијама гарантовано осигуравамо сопствену безбедност“, рекао је Рјабков.

Додао је да то не значи да треба игнорисати оно што се дешава около – напротив, све се анализира и извлаче се закључци.

Рјабков је додао да Русија има ресурсе да осигура „да до Запада стигне сигнал у сфери нуклеарног обуздавања, чак и у ситуацији када друга страна није спремна да води трезвен дијалог“.

„Али постоји опасност, и не треба је потцењивати, друга страна би могла да направи грешку. Трудићемо се да то спречимо“, истакао је дипломата.

Извор: Медији