Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стижу непогоде

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је на грмљавинске непогоде које ће захватити нека подручја Србије.

У последњој седмици јуна биће врло нестабилно, поново са појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас је највећа вероватноћа за непогоде у Војводини и западној Србији, сутра се зона повећаног ризика проширује и на остале регионе у земљи, док ће у понедељак, 24. јуна, вероватноћа за непогоде краткотрајно опасти, осим на југу Србије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред“, навео је РХМЗ.

Пик топлотног таласа

Данас очекујемо пик топлотног таласа са максималном температуром од 35 до 40 °Ц, најавио је РХМЗ. Сутра, 23. јуна, очекује се да ће максимална вреднос температуре бити од 30 до 36 °Ц, а следеће седмице од 28 до 34 °Ц.

Сутра ће у Србији бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, али врло нестабилно, па ће облачни развоји са пљусковима и грмљавином локално бити праћени и градом и олујним ветром. Ван грмљавинских развоја, ветар ће бити у скретању на слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 18 до 23 °Ц, а највиша од 30 °Ц на северу и западу Србије до 36 °Ц на истоку и југоистоку земље.

Временска прогноза за Београд

У Београду ће сутра бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, али врло нестабилно, па облачни развоји са пљусковима и грмљавином у појединим деловима града могу бити праћени и градом и олујним ветром. Ван грмљавинских развоја, ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура биће од 20 до 22 °Ц, а највиша око 31 °Ц.

Према прогнози РХМЗ, током наредних седам дана биће променљиво облачно, топло, спарно и нестабилно са сунчаним интервалима, али и са појавом пљускова, грмљавина, као и локалних грмљавинских непогода са градом и олујним ветром.

Извор: Танјуг