Србија

ДАЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Проглашен црвени ниво безбедносних претњи од тероризма у Србији

Министар полиције, Ивица Дачић, рекао је да је проглашен црвени ниво безбедносних претњи од тероризма.

Он је објаснио да ће грађани видети веће присуство полиције на разним местима која су битна за јавни интерес односно где борави већи број људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Дачић је рекао да је убијени терориста из Младеновца, да је променио веру и прешао да живи у Нови Пазар.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Само да вам покажем још једну ствар. Када погледате све ствари које имамо, видите, реч је о фотографији која је настала у нашој управи за странце, у марту ове године. Он је довео жену из Црне Горе, из Плава, Беса се зове жена. Довео је да је пријави у управу за странце. Ево погледајте“, показао је Дачић фотографију новинарима.

Он истиче да ова фотографија говори о степену заслепљености терористе.

„Иначе, отац му се зове Зоран, он је Милош. Не желим да бацимо љагу на нашу браћу муслимане, тј Бошњаке. Овде је реч о Србима који су конвертити. Ја сам рекао да се изврше претреси свуда, и да се то решава и проналазе трагови. И похапсе сви ти људи“, казао је он.

Дачић је рекао да је проглашен црвени ниво претње од тероризма, и да све јединице полиције поступају по упутствима.

„Грађани ће видети веће присуство полиције, на местима која су од јавног интереса. Што се тиче „реноа“, ја не знам ништа о томе, не знам да ли Цмољић има те информације. То је дезинформација, ми немамо тај правац истраге. Она не води ка колима, већ о комуникацији чланова терористичке мреже. Врше се претреси и у Младеновцу, и у Новом Пазару“, истакао је министар полиције Ивица Дачић.

Извор: Б92.нет