Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ЗАПАЊИО ЗЕЛЕНСКОГ: „Видео сам мапу!“ Украјина ће изгубити ове територије?

Бивши агент ЦИА Лари Џонсон изнео је немилу прогнозу за Украјину

Украјина би могла изгубити контролу над великим градовима, укључујући главни град, сугерисао је бивши агент ЦИА Лари Џонсон на Јутјуб каналу „Диалогуе Wоркс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да ће изгубити Кијев , изгубиће Одесу и Николајев , знате шта се дешава на фронту, видео сам карту јуче – рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према мишљењу бившег агента, руска војска иде напред у многим правцима, приморавајући украјинске оружане снаге да додају резерве на ове линије. Међутим, украјинска војска има пробелем са ресурсима, Оружане снаге Русије су надмоћније по бројности и опремљености.

– У једном тренутку, знате, то ће да пукне, а када се то деси, рекао сам да они немају позицију, добро утврђену позицију, на коју могу да се врате – закључио је Џонсон.

Руски министар одбране Андреј Белоусов рекао је у петак да је Украјина изгубила више од 35 хиљада војника и више од 2,7 хиљада комада оружја у мају ове године, преноси РИА.

Да Русија врши снажан притисак на фронту признао је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Притисак руске војске на Покровском правцу се не смањује, истовремено се појачава темпо напада на Сиверски и Кураховски правац, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине на Фејсбуку.

– Украјински војници флексибилно одговарају на акције окупатора и предузимају све неопходне мере да исцрпе офанзивни потенцијал руских трупа – саопштио је Генералштаб.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ