Свет

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ОТКРИО: Ово је крај света каквог познајемо, Бајденова суманута одлука дигла САД на ноге

Фото: Твитер принтскрин

САД иду ка нуклеарном конфликту због Бајденове одлуке да одобри Кијеву нападе на Русију америчким оружјем, изјавио је амерички сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс на друштвеној мрежи X.

– Чини ми се да је ризик од нуклеарног рата сада већи него икада у мом сећању. Председник САД Џо Бајден нас непромишљено води ка трећем светском рату – написао је он.

Представник Стејт департмента раније је саопштио РИА Новостима да је Бајден одобрио Украјини коришћење америчког оружја за контрабатеријску борбу против циљева на територији Русије који угрожавају област Харкова.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да представници НАТО земаља морају бити свесни „чиме се играју“ када говоре о плановима да дозволе Кијеву да напада „легитимне циљеве“ дубоко унутар територије Русије ракетним комплексима које су Оружане снаге Украјине добиле са Запада.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков, коментаришући могући одговор Москве на нове нападе на руску територију, изјавио је да о томе знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и припремају се за њих.“

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ