Свет

АМЕРИЧКИ МЕДИЈ ОТКРИО ШТА ЧЕКА УКРАЈИНУ НАКОН ДОЗВОЛЕ ЗА УДАР НА РУСИЈУ: Црно им се пише

Амерички медиј Бизнис инсајдер („Бусинесс Инсидер“) објавио је чланак у којем се разматра шта чека Кијев након дозволе да удари на руску територију западним оружјем

Украјинске оружане снаге могле би да се суоче са проблемима након дозволе за употребу западног оружја на руској територији, пише Бизнис инсајдер.

– Украјина би се могла суочити са потешкоћама у добијању обавештајних података неопходних за тражење и покретање оперативних удара на циљеве дубоко у Русији – наводи се у чланку.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како су подсетили аутори чланка, украјински званичници су за Њујорк тајмс рекли да им је потребно више оперативних информација и обавештајних података од Сједињених Држава и савезника ЕУ о циљевима у Русији. Међутим, далеко је од јасног да ће Вашингтон променити став и понудити обавештајне податке у прилог таквим ударима, пише Бизнис инсајдер.

– У супротном, Оружане снаге Украјине ће морати да ограниче своје циљање према подацима добијних преко сателитских снимака, видео материјале са беспилотних летелица и податке са посматрача на земљи – наводи се у материјалу.

Како је саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, земље НАТО намерно улазе у нову рунду напетости, провоцирајући Украјину да настави бесмислени рат. То ће неминовно имати своје последице и на крају нанети велику штету интересима оних земаља које су кренуле путем ескалације сукоба, нагласио је он, преноси РИА.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ