Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ШОКУ: Мађарска им задала тежак ударац

БУДИМПЕШТА – Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је данас да је Мађарска уложила вето у Савету Европе на резолуцију којом се за једини предлог за мир у Украјини признаје план председника те државе Володимира Зеленског.

„Савет је и данас желео да усвоји резолуцију којом је желео да призна мировни план председника Зенеског као једину мировну формулу коју треба размотрити и подржати. Ово је за нас неприхватљиво. И други су правили мировне планове који нису ништа гори”, написао је Сијарто на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да је уложио вето на резолуцију зато што је одбијен његов предлог да се у њу уврсте и други мировни планови.

Према оцени Сијарта, Савет Европе је могао да буде одлична платформа за успостваљње стварање мира у Украјини, али је та прилика изгубљена искључењем Русије из тог тела.

„Уместо испоруке оружја и маштања о нуклеарном рату, потребни су нам прави мировни преговори”, рекао је Сијарто и додао да су такви преговори могући само ако у њима учествују све стране које су у рату, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ