Свет

ТОТАЛНИ ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ: Има рањених у сукобу полиције и демонстраната (ВИДЕО)

На првомајским демонстрацијама у Паризу полиција је користила пендреке, има рањених

На првомајским демонстрацијама у Паризу избили су нереди, полиција је употребила пендреке и сузавац, а има и рањених, јавља дописник РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Првомајске демонстрације прешле су се са Трга Републике на Трг народа. Међу учесницима је било неколико стотина радикала из црног блока, обучених у црно и лица покривених маскама и капуљачама. Убрзо након почетка поворке, почели су да разбијају стаклене излоге и аутобуске станице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Интервенисала је полиција. Радикали су на њих бацали петарде, ватромете и стаклене флаше. Тада су полицајци почели да гурају демонстранте пендрецима. Оборили су људе на земљу, а неколико људи је повређено.

Када је колона стигла до Плаце де ла Бастиље, полиција је покушала да подели демонстранте у групе. Блокирали су део Булевара Волтер, гурајући људе назад, а на тргу су почели да бацају сузавац у масу.

Радикали ипак настављају са погромом, исписују антикапиталистичке пароле на излоге.

Првог маја у Француској се традиционално одржавају маршеви у част празника рада. Према речима органа за спровођење закона, најављено је укупно 270 акција у њима може да учествује од 130 до 150 хиљада људи.

Полицијска префектура главног града саопштила је да се на демонстрацијама очекује између 15 и 30 хиљада учесника. Пре почетка акције претресено је око 500 људи, одузети су ножеви и боксеви, а 15 особа је приведено.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ