Свет

ТОТАЛНА ПОМЕТЊА У КИЈЕВУ: После само два месеца смењен је и он

Већ други пут за два месеца је смењен командант групе „Харков“ Оружаних снага Украјине и то у тренутку када руска војска неспорно напредује у том делу фронта

У тренутку када руска војска напредује у Харковском правцу Украјина је сменила команданта групе „Харков“ Оружаних снага Украјине – уместо Јурија Галушкина командоваће Михаил Драпатиј, јавила је агенција „РБК-Украјина“, позивајући се на оперативно-стратешку групацију украјинских трупа „Хортица“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У складу са решењем војног руководства, Јуриј Галушлкин, који је био одговоран за одбрану на слобожанском правцу, напустио је дужност 11 маја.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Од тада на место команданта оперативно-тактичке групе „Харков“ ступа бригадни генерал Михаил Драпатиј.

У Украјини су већ други пут за два месеца сменили команданта харковске групе трупа Оружаних снага Украјине.

Украјински председник Владимир Зеленски је раније признао да је положај украјинских трупа у Харковској области изузетно тежак, нарочито у Волчанску, а то је потврдио и Генералштаб Оружаних снага Украјине, истакавши да руска војска остварује „тактичке успехе“.

Руско Министарство одбране је саопштило да су руске трупе „Север“ продрле у дубину непријатељске одбране и заузеле Гатишче, Красноје, Мороховец, Олејњиково, Борисовку, Огурцово, Плетењевку, Пиљнују и Стрелечју у Харковској области.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ