Свет

ТЕЖАК ПОРАЗ УКРАЈИНЕ НА ДЊЕПРУ: Руси завирили у подруме и затекли несвакидашњи хорор! „Нашли смо ИХ“!

У селу Кринки на левој обали Дњепра, у Херсонској области, настављају да се откривају страшне ствари – подруми затрпани телима украјинских војника, изјавио је гувернер регије Владимир Салдо.

– Што се тиче Кринкија, наша војска приликом прегледа порушених кућа наставља да открива ужасне налазе – подруме затрпане телима такозваних ‘маринаца’. Само у овом облику су присутни у том насељу – написао је Салдо на свом Телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, село Кринки је очишћено од украјинских војника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раније је Салдо известио да су Кринки и околина очишћени, али су настављени покушаји украјинских оружаних снага да се искрцају на једно од острва. Крајем фебруара, тадашњи шеф руског Министарства одбране Сергеј Шојгу известио је да се у Кринкију налазе четири бригаде маринаца Оружаних снага Украјине, које су имале задатак да стигну до западне обале Крима. Према његовим речима, губици непријатеља овде су износили скоро 3,4 хиљаде људи.

Херсонска област је регион Русије који се налази у доњем току Дњепра, окружен Азовским и Црним морем. Регион је постао субјект Руске Федерације након референдума у септембру 2022.

Украјинска страна не признаје његов легитимитет и наставља да гранатира територију. Тренутно је 75% Херсонске области под руском контролом, док део десне обале Дњепра, укључујући град Херсон, држе украјинске трупе.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ