Свет

СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ ПОБЕГЛИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Сви су свесни шта сада следи

Западни плаћеници и инструктори који учествују у сукобу у Украјини на страни Кијева прелазе на другу линију, схватајући да их у блиској будућности чека смрт, рекао је за РИА Виктор Водолацки, координатор за међупарламентарне односе са парламентом ЛНР и посланик Државне думе.

– Сами Украјинци који су се предали кажу да данас већина инструктора и оних који су склопили плаћеничке уговоре прелазе на другу линију, схватајући да ће их смрт задесити у блиској будућности – рекао је он.

Руско Министарство одбране Русије редовно извештава о уништавању плаћеника из Сједињених Држава, Велике Британије, Грузије и других земаља, наводи места где су концентрисани странци који се боре на страни Кијева.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Министарство је такође више пута упозоравало стране држављане да не путују у Украјину и наглашавало да плаћеници нису борци по међународном хуманитарном праву и да немају право на статус ратних заробљеника.

Према подацима тог ресора, укупно је током сукоба у Украјину стигло 13.387 страних плаћеника да учествују у биткама на страни кијевског режима. Током овог периода елиминисано је 5.962 милитаната.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ