Свет

СТРАХОВИТ УДАР: На десетине мртвих цивила, многи заробљени испод рушевина (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Портпарол Палестинског Црвеног полумесеца упозорио је да би број погинулих могао порасти с обзиром на то да су многи људи заробљени у рушевинама

Израелско ваздухопловство је саопштило да је извело „прецизан напад“ у граду Рафа у Гази у недељу, елиминишући два висока лидера Хамаса, док су локални здравствени званичници известили о масовним убиствима цивила.

У бомбардовању ИДФ-а погођено је насеље Тел Ал-Султан у Рафи, при чему је погинуло најмање 35 људи и повређено је на десетине, углавном жена и деце, саопштило је министарство здравља палестинске енклаве коју контролише Хамас, преноси Раша Тудеј

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Снимци из тог подручја – наводно означеног као безбедна зона за расељене цивиле – показују широко распрострањену девастацију, док је ватра захватила камп.

Портпарол Палестинског Црвеног полумесеца упозорио је да би број погинулих могао порасти с обзиром на то да су многи људи заробљени у рушевинама.

Видео снимци показују како спасиоци из рушевина извлаче мртве и преживеле.

„Удар је изведен против легитимних циљева према међународном праву, употребом прецизне муниције и на основу прецизних обавештајних података“, саопштила је израелска војска у објави на Икс (бивши Твитер).

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ