Србија

СРЂАН РЕШИО ДА ПРОГОВОРИ: Полиција је близу да пронађе тело мале Данке?

Срђан Јанковић, осумњичени за убиство девојчице Данке Илић (2), преко браниоца је поручио да више не жели да се брани ћутањем, већ да ће проговорити о злочину, потврђено је за „Блиц“.

Према нашим незваничним сазнањима, он је два дана размишљао о томе да да исказ у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, а сада је коначно донео ту одлуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Бранилац осумњиченог Срђана Јанковића најавио да ће осумњичени у наредном периоду изнети одбрану – речено је за „Блиц“ у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Девојчицу бацили на депонију

Подсетимо, двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђана и Дејана из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

Дејан признао злочин

Дејан Драгијевић је детаљно описао убиство, саопштио да су тело бацили на депонију, а потрага за Данком се концентрисала на село Злот. Претражене су депоније, двориште породичне куће Драгијевића, шахте и сва места која су могла да донесу било какав напредак у потрази, али за сада безуспешно.

Полиција је из куће Дејана Драгијевића у селу Злот код Бора запленила више десетина предмета који би могли бити кључни докази у истрази. Такође, одузета су оба приватна аутомобила осумњичених која су послата на вештачење.

Дејанов рођени брат Далибор Драгијевић преминуо је 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору током задржавања.

Светлана Драгијевић, мајка Дејана Драгијевића, преминула је 15. маја у кући комшинице.

Радослав Драгијевић, који је осумњичен да је сину Дејану помогао да се премести тело двогодишње девојчице Данке, пуштен је на слободу.

„За сада нису пронађени биолошки трагови Данке Илић“

Како је „Блиц“ писао, Више јавно тужилаштво у Зајечару добило је резултате ДНК вештачења који су показали да у аутомобилу, за који се претпоставља да су га осумњичени користили када су ударили Данку Илић, нису пронађени њени биолошки трагови.

Како је истакао Миодраг Цановић, тужилац Вишег јавног тужилаштва, пристигли резултати представљају само један део вештачења, будући да се вештачи велики број предмета.

– Ово је резултат вештачења делова ствари из службеног аутомобила. Стигло је само првих неколико извештаја вештачења која је обавио Национални центар за криминалистичку форензику, а очекујемо и извештај вештачења са Биолошког факултета – рекао је раније Цановић.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ