Свет

РУСИЈА ОТКИДА ПАРЧЕ УКРАЈИНЕ ВЕЛИЧИНЕ ЛУКСЕМБУРГА?! Пад овог града доноси хорор

У Украјини се настављају разговори о отварању „новог фронта“ од стране Оружаних снага Русије. Реч је о томе да руска војска планира да преузме контролу над приближно 2300 квадратних километара територије на северу Харковске области, укључујући део територије града Вовчанска.

Украјински политичари, политиколози и војници покушавају да открију ко је у Украјини крив за губитак најмање 11 насеља у Харковској области за мање од три дана, као и какве претње висе над Оружаним снагама Украјине у будућности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна од претњи које се разматрају за трупе Сирског јесте да руска војска, уколико се заврши заузимање Волчанска, може да изведе конвергентне нападе из три правца одједном и да избаци украјинске оружане снаге са огромних територија на потезу Вовчанск-Двуречнаја-руска граница.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Површина ове територије је око 2300 квадратних километара. Поређења ради, ово је приближно једнако површини територије државе Луксембург.

Украјински медији страхују да се новоосвојене територије Руси неће само претворити у тампон зону, већ ће доћи под пуну контролу Русије и омогућити даље офанзивне акције, како би се украјинска група код Купјанска потпуно искључила из снабдевања.

Подсетимо, сада део територија северно од Купјанска контролишу Оружане снаге Русије.

Извор: ТВ Фронт