Свет

ПУТИН УНИШТИО СТОЛТЕНБЕРГА: Нисам знао да болује од

Руски председник Владимир Путин рекао је да се још увек сећа комуникације са генералним секретаром НАТО, Јенсом Столтенбергом, када је био премијер Норвешке, преноси ТАСС.

„Када је Столтенберг био премијер Норвешке, комуницирали смо са њим. Тада смо решавали тешка питања у вези са Баренцовим морем и не само то, могли смо да се договоримо. У то време – у то сам сигуран – он није патио од деменције“, рекао је шеф државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је руски лидер прокоментарисао Столтенбергове речи о способности Украјине да удари западним оружјем на руску територију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према Путиновим речима, шеф војне алијансе не може да не зна, да ће мисију за летење украјинских ракета дугог домета морати да припреми војска НАТО-а. То ће, према председнику, значити директну улогу НАТО-а у сукобу.

Пре тога је секретар за штампу руског председника, Дмитриј Песков, изјавио да су Столтенбергове речи о ударима на руску територију западним оружјем провокација.

Столтенберг је постао шеф норвешке владе у марту 2000. Његов кабинет је трајао нешто више од годину дана. У септембру 2000-те Путин и Столтенберг су заједно присуствовали Миленијумском самиту у седишту УН у Њујорку.

Раније је, Савет Федерације реаговао на развој НАТО сценарија за нуклеарне ударе по Русији.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ