Свет

ПРЕМИЈЕР У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Фицо у вештачкој коми

Словачки премијер Роберт Фицо и даље је у изузетно тешком здравственом стању и његова операција и даље траје, изјавио је вечерас министар одбране Роберт Калињак на заједничкој конференцији за медије са министром унутрашњих послова Матушом Шутај Ештоком.

Калињак је додао да операција траје већ три сата. Шутај Ешток је рекао да је могући мотив напада на Фица политичке природе и додао да је нападач испалио пет метака на Фица, преноси Ројтерс.

Позвао је људе да на друштвеним мрежама “не шире мржњу“, и додао да ће у наредном периоду бити појачана заштита државних функционера и политичких представника и владајуће коалиције и опозиције, као и појединих медија.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је истакао да ће више детаља саопштити сутра. Раније данас после седнице Владе у граду Хандлова, извршен је атентат на председника Владе Словачке када је нападач из непосредне близине испалио неколико хитаца.

Премијер је у веома тешком стању пребачен у болницу у Банској Бистрици.
Полиција је идентификовала нападача као писца и присталицу опозиционе странке Прогресивна Словачка по имену Јурај Цинтула, рођен 1953.

Извор: Танјуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ