Свет Србија

НЕБЕНЗЈА: Резолуција о Сребреници ће можда бити усвојена

ЊУЈОРК – Стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио је данас после састанка са председником Србије Александром Вучићем у Њујорку, да Србија од самог почетка када је реч о резолуцији о Сребреници има подршку Русије, наводећи да тај документ може да повећа тензије у целом региону.

Небензја је после сусрета са Вучићем рекао да је састанак са председником Србије прошао веома добро, као и сваки састанак на било којем нивоу између Србије и Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Желео бих да истакнем посвећеност коју председник Вучић има у овом случају који је веома важан за српски народ. Много смо причали о овој ревизији историје која је у успону, не само у овом случају, већ и генерално“, рекао је Небензја у изјави за српске медије у Њујорку.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је истакао да неке снаге желе да измене историју Другог светског рата, историју догађаја на Балкану 1990-тих, а манифестација тога је, како је навео, предлог резолуције о Сребреници о којем ће се ускоро гласати на Генералној скупштини УН.

Небензја је рекао да резолуција погоршава ситуацију на Балкану и може да повећа тензије у целом региону, а не само у земљи чији је део руководства, како је навео, иницирао гласање о нацрту тог документа.

„Свесни смо да ће резолуција можда бити усвојена и да ће то бити „Пирова победа” за њене сопнзоре„, казао је руски амбасадор.

Небензја је рекао да ће у четввртак говорити на седници Генералне скупштине УН, на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници, али није хтео да открије шта ће да каже да не би унапред упозорио оне којима ће се обратити.

„Од самог почетка Србија има подршку Русије”, рекао је Небензја одговарајући на питање новинара да ли ће Русија подржати Србију, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ