Свет

НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: Откривено ко је све погинуо у паду председничког хеликоптера!

Сви који су били у пратњи иранског председника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана, погинули су у паду хеликоптера, преноси агенција Мехр.

„У недељу поподне, нажалост, хеликоптер са председником, министром спољних послова и још неколико особа из пратње срушио се у региону Варзган у покрајини Источни Азербејџан“, навело је раније Министарство спољних послова Ирана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како јавља иранска државна телевизија, у срушеном хеликоптеру с иранским председником Ебрахимом Раисијем нема знакова живота пише Информер.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсетимо, заједно са Раисијем, у хеликоптеру су путовали и министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан, гувернер иранске провиниције Источног Азербејџана, Малек Рахмати, имам Источног Азербејџана, Мохамед Али ал-Хашем, и неколико чланова обезбеђења.

„Хеликоптер председника Раисија је потпуно изгорео… нажалост, страхује се да су сви путници мртви“, рекао је званичник након што су тимови за претрагу пронашли олупину хеликоптера.

Државна телевизија претходно је јавила да су тимови за претрагу пронашли место пада хеликоптера са председником Ебрахимом Раисијем и да је председник иранског Црвеног полумесеца изјавио да ситуација није „добра“.

Агенција Анадолија пренла је да је турски дрон који је помагао у потрази идентификовао извор топлоте за који се сумњало да је олупина хеликоптера и поделио координате могуц́ег места несрец́е са иранским властима.

Хеликоптер у којем су били председник Раиси и министар спољних послова земље Хосеин Амир Абдолахијан срушио се јуче на северозападу Ирана, у региону Верзеган.

Извор: Република/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ