Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАПРЕТИО НАТО ПАКТУ И УКРАЈИНИ: Добићете разарујући одговор, уништићемо вас

Медведев је упозорио да војни сукоб са Западом тренутно еволуира по најгорем могућем сценарију

Заменик председника Савета безбедности Русије, Дмитриј Медведев, упозорио је данас земље НАТО-а на могуће последице уколико одобре напад својим оружјем на руску територију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да ће опрема и стручњаци НАТО-а бити уништени не само у Украјини, већ и на било којем месту са ког је извршен напад на руску територију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Разарајући одговор на потенцијалну употребу западног оружја

Медведев је истакао да ће Украјина и њени савезници добити „разарајући одговор“ на потенцијалну употребу западног оружја са дугим дометом за напад на руску територију.

Он је нагласио да НАТО неће моћи да се одупре увлачењу у сукоб уколико се определе за овакав сценарио.

Уништавање опреме и објеката НАТО-а

Заменик председника Савета безбедности Русије је такође навео да Москва сматра да војно особље земаља НАТО директно контролише оружје дугог домета дато Украјини.

Према његовим речима, ово представља учешће у рату против Русије, а не само „војну помоћ“.

Медведев је упозорио да војни сукоб са Западом тренутно еволуира по најгорем могућем сценарију, те да постоји константна ескалација када је реч о снази примењивог НАТО оружја.

Он је нагласио да постоји могућност уласка сукоба са Западом у коначну фазу.

Последице одобравања употребе далекометног оружја

Заменик председника Савета безбедности Русије је истакао да западне земље морају да буду свесне последица одобравања употребе далекометног оружја на руској територији.

Према његовим речима, сва војна опрема и стручњаци који се боре против Русије биће уништени и на територији Украјине и других земаља уколико се из њих изврше напади на руску територију, пренео је Тањуг.

Ескалација сукоба кроз појединачну помоћ чланица Алијансе Кијеву

Медведев је такође нагласио да појединачна помоћ чланица Алијансе Кијеву, усмерена против Русије, представља озбиљну ескалацију сукоба.

Он је истакао да актуелни војни сукоб са Западом представља озбиљну претњу и да није реч о застрашивању или нуклеарном блефу.

Извор: Република