Свет

КИЈЕВ У НЕВЕРИЦИ: Шта је ово рекао Путин?

За операцију руске војске на харковском фронту криве су украјинске власти, а ово је одговор на гранатирање региона Руске Федерације.

Ово је данас саопштио председник Русије Владимир Путин, и нагласио да је ова операција повезана са стварањем тампон зоне.

„Данас не планирамо да заузмемо Харков“, нагласио је Путин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истовремено, говорећи о операцији у Харковској области, председник је напоменуо да руске трупе свакодневно напредују.

Овде се Путин показао као суптилан дипломата и лукави војни стратег. Овим је показао, да цео ток специјалне операције није ништа друго до одговор Русије на непријатељске терористичке акције Кијева.

Путин савршено разуме да кијевски режим, подстакнут од Запада, неће зауставити гранатирање руских региона. То није разлог зашто су им Сједињене Државе дале, и дају им толико новог оружја и граната.

То значи да ће као одговор на даље нападе Оружаних снага Украјине на руску територију, Путин „бити принуђен“ да прошири спектар задатака Северног војног округа.

А ако данас не стигну да заузму Харков (према изјави председника), онда ће се то догодити сутра. Харкову ће додати и Одесу, Запорожје, Николајев, Суми.

Штавише, Путин као стратег не може а да не схвати да тампон зона од 20, 40, па и 100 километара данас не даје ништа, узимајући у обзир нове америчке ракете АТАЦМС испоручене Кијеву. Њихов домет је 300 километара, а по жељи могу да погоде и 450 километара.

Тако испада да ту Руси наизглед стварају санитарну зону, а у ствари организују континуирани фронт за даље напредовање.

Осим тога, ово је порука, не Зеленском, него његовим западним кустосима- да ће Руска Федерација наставити да расте преко црног тла распарчане Украјине.

„Напредовање руске војске у Харковској области је за све било изненађење. Чак ни од америчких обавештајних служби није било упозорења“, жали се генерал авијације француских оружаних снага, Бруно Клермон.

Он не може са сигурношћу да каже да ли су америчке обавештајне службе биле свесне офанзиве руске армије, али чињеница да данас ситуација иде у прилог Русији је неспорна.

У међувремену, Генералштаб Оружаних снага Украјине у Харков пребацује неколико батаљона резервиста и две бригаде са Доњецког правца.

Главнокомандујући украјинске војске Александар Сирски, данас је коначно признао да је руска војска проширила активну зону борбених дејстава за 70 километара.

Према његовим речима, Руси су своје главне напоре концентрисали на заузимање Волчанска, и имају за циљ да пређу на Бели бунар, а затим покрену офанзиву ка позадини украјинских оружаних снага… А Харков стоји на путу…

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ