Свет

ИРАН НА НОГАМА: Да ли је председник погинуо?

Иранска државна телевизија известила је да је хеликоптер са председником Ебрахимом Раисијем „тешко слетео“, без детаљнијег објашњења.

„Председник је добро“, известила је мало касније новинска агенција Мехр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су додали да Раиси путује аутомобилом као део колоне у Табриз, главни град провинције источни Азербејџан.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Након што је објавила ову вест, агенција Мехр је недуго затим и повукла, а сада се говори о тешком слетању хеликоптера.

Ирански медији преносе контрадикторне информације о том догађају за који још нема службене потврде.
Према „Техеран тајмсу“, хеликоптер је летео у конвоју од три летелице, од којих су две слетеле на одредиште са неколико министара и званичника. Наводе и да су у хеликоптеру били имам из Табриза, као и шеф дипломатије Хосеин Амирабдолахијан, гувернер Источног Азербејџана Малик Рахмати и још неколико других, наводи иранска државна агенција ИРНА.

Ни ИРНА ни државна ТВ нису дале никакве информације о Раисијевом стању.

ИРНА је подручје где је дошло до инцидента назвала „шумом“.

Један службеник локалне владе употребио је реч „несрећа“ како би описао инцидент, али је признао иранским новинама да он сам још није стигао на место догађаја, јавља АП.

У међувремену, агенција Фарс је након извештаја о инциденту са хеликоптером Раисија, позвала Иранце “да се моле“ за председника, пренео је Ројтерс.

Спасилачке снаге Црвеног полумесеца и додатне војне и полицијске снаге започеле су масовну операцију на проналажењу хеликоптера након првих извештаја о могућој несрећи, наводи Тасним.

На терен је упућено 16 спасилачких екипа, али због непроходности терена и неповољних временских услова, посебно јаке магле, акција трагања и спасавања ће потрајати, пише ИРНА.

Раиси је посетио иранску провинцију Источни Азербејџан, а државна телевизија је описала подручје хеликоптерског инцидента да се налази у близини Јолфе, града на граници са Азербејџаном.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ