Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Вашингтон за смрт Раисија криви њих

Портпарол Стејт департмента Метју Милер поводом несреће са иранским председником рекао је да су власти Ирана саме криве што су користиле 45-годишњи хеликоптер у лошим временским условима.

Милер је рекао да је одлука да користе хеликоптер америчке производње стар 45 година за превоз Раисија по лошим временским условима „одговорност иранских власти“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милер је такође саопштио да је Иран тражио помоћ од САД у вези са хеликоптерском несрећом, али да САД нису биле у могућности да је пруже.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Иранска Влада нам је затражила помоћ. Ставили смо им до знања да ћемо понудити помоћ као што бисмо одговорили на захтев било које стране владе у таквој ситуацији. На крају нисмо успели да им пружимо ту помоћ”, рекао је Милер.

Како је објаснио, Вашингтон није успео да помогне Ирану „углавном из логистичких разлога”. Међутим, амерички званичних није желео да прецизира какву помоћ је тражио Техеран.

Милер је такође рекао да званично саучешће поводом смрти иранског председника и других званичника не мења основни став САД према „иранском режиму”, преноси Спутњик.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ