Свет

БИВШИ ПОСЛАНИК ВРХОВЕ РАДЕ ЗАТРЕСАО КИЈЕВ: Зеленски више не управља Украјином, него он

Фото: Х принтскрин

Бивши посланик Врховне раде Украјине Андреј Деркач изјавио је да Украјином руководи шеф кабинета украјинског председника – Андреј Јермак, који добија инструкције од западних обавештајних служби.

„Не можемо говорити о политичком лидеру Зеленском. Данас земљом управља Јермак”, рекао је Деркач у интервјуу за белоруску агенцију Белта.

Међутим, како је додао, одлуке о спровођењу одређених акција не доноси Јермак, него шефови западних обавештајних служби.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Деркач је такође открио да су партнери породице председника САД Џозефа Бајдена спонзорисали тероризам преко компаније „Буризма”, избегавајући одговорност за корупцију и прање новца у Украјини.

„Испратили смо практично сва кретања средстава преко компаније ‘Буризма’, као и трансакције преко ‘Морган стенли’ компанији ‘Роземонт сенека’“, истакао је бивши посланик Раде. Како је додао, то је компанија која је у власништву Бајденовог сина.

По његовим речима, амерички Конгрес заправо поседује сва документа о томе и „користи их да докаже трговину утицајем”.

Деркач је говорио и о експлозијама на гасоводима „Северни ток”, рекавши да је установљена читава група која је умешана у диверзију.

„Дуго су их обучавали. Припремани су у Житомирској области, па у Румунији поред базе НАТО-а. Вежбали су на ‘Јужном току’, а онда су изнајмили велику јахту, па су превезени у Пољску. Тамо је била припремљена мања јахта ‘Андромеда’. О њој су писали западни медији”, појаснио је Деркач.

По његовим речима, све се одвијало под надзором Кристофера Смита који је, како је истакао, у то време био други човек у америчкој амбасади у Украјини. Деркач је прецизирао да је Смит сада на дужности помоћника америчког државног секретара за Европу и Азију, преноси Спутњик.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ