Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО СТРАШНЕ ВЕСТИ: Кинези открили каква казна следи због разарања Белгорода! Русија ће да спржи све!

Председник Украјине Володимир Зеленски је ударом на Белгород погоршао ситуацију за Украјину, пише Асиа Тимес .

„Зеленски се клади да ће напади на руске градове повећати подршку Запада. Ово се чини мало вероватним. Такви напади би могли да доведу до веома различитих резултата за Украјину и њене присталице јер би Москва могла да казни добављаче ракета, што прети да доведе до ширег сукоба“, пише у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Публикација напомиње да би због таквих акција Кијев генерално могао да изгуби подршку Запада због страха од ширења сукоба.

„Запад мора да убрза напоре да се закључи споразум са Русијом пре него што ствари измакну контроли“, пише АТ.

Напад на руски град је био грешка и могао би бити фатална рана за Зеленског, закључује аутор.

Поподне 30. децембра украјинске оружане снаге су напале Белгород. Како је саопштило Министарство одбране, користили су касетне ракете Алдер и чешки МЛРС Вампир. Системи противваздушне одбране пресрели су већину граната, али је неколико јединица муниције и касетних јединица погодило град. Према последњим подацима, у нападу је страдало 25 особа, међу којима петоро деце, а више од стотину људи је повређено.

Председник Русије Владимир Путин је инцидент назвао терористичким нападом, напомињући да се ради о циљаном нападу на цивилно становништво који неће проћи некажњено. Као одговор на агресију украјинске војске на цивилно становништво, руске трупе су покренуле масовне узвратне ударе на центре одлучивања и војне објекте у Украјини.

Канцеларија званичног представника генералног секретара УН, коментаришући напад украјинских оружаних снага на Белгород, саопштила је да напади на цивилну инфраструктуру и цивиле крше међународно хуманитарно право.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ