Свет

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ ДРМА УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Откривено је

Украјинска безбедносна служба саопштила је да је у украјинској војсци открила корупцијску шему у куповини оружја у укупном износу од око 40 милиона долара.

Велика превара приликом војне набавке потврђена и у украјинском министарству одбране, имаће велики одјек у земљи која се бори са руском инвазијом која траје две године, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СБУ је саопштила да је истрага „разоткрила званичнике украјинског министарства одбране и менаџере добављача оружја компаније Лавов Арсенал, који су противправно присвојили скоро 1,5 милијарди гривни у процесу куповине артиљеријске муниције“.

„Према налазима истраге, бивши и садашњи високи функционери министарства одбране и челници повезаних компанија су умешани у проневеру“, наведено је у саопштењу.

СБУ је навела да је компанија Лавов Арсенал у августу 2022. године склопила уговор о куповини 100.000 минобацачких граната и да је плаћање извршено унапред, а да је део средстава пребачен у иностранство.

Гранате, међутим, никада нису испоручене, а други део средстава је потом пребачен на друге рачуне у иностранству.

Борба за искорењивање ендемске корупције остаје главно питање док Украјина покушава да обезбеди чланство у Европској унији, наводи Ројтерс.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ