Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ЗАЛЕДИО ЗЕЛЕНСКОГ: „Украјина је изгубила рат, и то сви знају“

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјина неће добити од САД ону помоћ која јој је потребна, будући да Вашингтон има унутрашње проблеме на које мора да обрати пажњу.

Помоћ неће добити и због тога што данас сви знају да је Украјина изгубила рат – Кијев нема шансе да победи, оцењује бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер у интервјуу за „РИА Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да Украјинци немају шансе да добију ону помоћ коју траже и која ће им омогућити да преживе ове године. Зато и сматрам да сада присуствујемо крају Украјине, јер Украјина не може да настави да се супротставља без подршке САД, а ја не верујем да ће та подршка уследити,“ објашњава Ритер.

Како каже, помоћ од Вашингтона више неће бити као пре, између осталог, и јер су Американци видели да америчко наоружање „није довело до успеха у украјинској операцији“.

Вашингтон схвата да које год оружје буде дато Кијеву, то „неће помоћи и неће изменити исход сукоба“, истиче Ритер. Украјина је, како каже, изгубила рат и „то сви знају“ и управо због тога се Украјини још не дају авиони Ф-16. Не верује се у успех Украјинаца.

„Кијев нема шансе да победи,“ поручује, а затим додаје да, пошто то Американци знају, они ће се сада окренути унутрашњим проблемима, попут безбедности својих граница.

„Испорука Ф-16 Украјини тешко да ће бити изненађење за Русе. Мало је вероватно да неће моћи да се носе са њима. Управо супротно. Сигуран сам да Русија већ има решење за ово. Мислим да и Запад зна да ће Русија то питање решити. Због тога су, по мом мишљењу, Данска и Холандија недавно одложиле испоруку Ф-16 за шест месеци“, објашњава бивши амерички обавештајац.

„Зашто шест месеци?“, упитао је затим Ритер, а онда и одговорио:

„Јер, по мом мишљењу, ако до тог тренутка рат не буде био завршен, онда ће његов исход бити потпуно јасан. А последња ствар која Западу треба је да обезбеди Ф-16 и види како ови ловци бивају оборени чим полете, или како их дижу у ваздух директно на аеродромима,“ рекао је.

„Идеја да ће ‘јато’ Ф-16 помоћи Украјинцима да разбију руску војску једноставно је апсурдна,“ закључује Ритер.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ