Свет

ПУЦЊАВА У САД: Има мртвих на универзитету (ВИДЕО)

Активни стрелац ранио више жртава у кампусу Универзитета у Невади у Лас Вегасу.

Полиција је ушла у кампус Универзитета Неваде у Лас Вегасу (УНЛВ) након извештаја о пуцњави у којој има више жртава, јавља „Даилy Маил“. Убрзо је саопштено да је нападач мртав, јавио је „АБЦ7“.

Колеџ је у твиту навео да су универзитетски полицајци одговорили на извештаје о активном стрелцу у кампусу.

Мање од сат времена након што је упозорење објављено, полицијска управа Лас Вегаса саопштила је да је осумњичени преминуо, као и да је истрага у току.

Полицијска управа Лас Вегаса саопштила је да „има више жртава“.

Нејасно је колико је појединаца могло бити убијено или колики је степен њихових повреда.

Универзитетска полиција одговорила је на извештаје о хицима испаљеним нешто пре подне у Бим холу, који се налази у близини пословне школе Ли у близини зграде студентског синдиката, наводи „Неw Yорк Пост“.

Око 12.20 часова, Универзитетска полиција је одговорила на додатне пуцње у студентској унији и наредила онима у околини да се евакуишу. Кампус УНЛВ је око три километра од туристичког центра Лас Вегас Стрип и преко пута међународног аеродрома Хари Рид.

На друштвеним мрежама појавили су се снимци који показују тактичке екипе полиције како се крец́у кроз кампус, у тренуцима када је, како се верује, нападач још нбио на слободи.

Око сат времена од почетка пуцњаве полиција се огласила и саопштила да је нападач „преминуо“.

Један студент Универзитета Неваде описао је склониште у згради студентског синдиката након што је чуо да је у кампусу активан пуцач.

„Сазнали смо да су полицајци на лицу места и само смо се склонили на сигурно док нисмо били евакуисани. Требало је око 30 минута да нас евакуишу“, рекла је студенткиња Џесика.

„Имали су оружје, сви смо изашли из зграде подигнутих руку“, рекла је друга студенткиња која није рекла име. „Евакуисали су нас из студентске уније. Прошли смо поред једног од прозора, прозор је био пробијен, стакло свуда.“

Она је додала да су чули пуцње са места где су били у студентском савезу.

„Око 200 студената је било у том простору“, рекла је она, мислец́и на студенте који се налазе у згради. „Много људи је било у паници.“

Пуцњава се догодила у Лас Вегасу, граду који још има ожиљке од једног од најгорих масовних убистава у историји САД, масовне пуцњаве из 1. октобра 2017. у казину „Мандалаy Баy“, у којој је 60 људи убијено, а стотине рањено, подсећа АП.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ