Свет

ОДЈЕКУЈУ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ЦРВЕНОМ МОРУ: Американци довукли силу, стигао бруталан одговор

Експлозије су се чуле данас недалеко од Дахаба, египатског одмаралишта на Црвеном мору, пренела је египатска ТВ Ал Кахера њуз.

„Летећи објекат је оборен отприлике два километра од обале Дахаба“, наводи се у извештају ТВ Ал Кахера њуз која се позива на сведочења очевидаца, преноси Ројтерс.

Раније овога месеца египатска противваздушна одбрана оборила је сумњиву беспилотну летелицу у близини Дахаба, потврдили су египатски безбедносни извори.

Јеменски, про-ирански побуњеници Хути интензивирали су нападе на трговачке бродове у Црвеном мору у знак како би отежали бродске испоруке Израелу.

Британци пријавили две експлозије крај обале Јемена

Британске поморске власти саопштиле су данас да је дошло до две експлозије близу обале Јемена у Црвеном мору, након што су у два одвојена инцидента примећене беспилотне летелице и пројектиле.

Две беспилотне летелице примећене су непосредно пре прве ексползије до које је дошло на око пет наутичких миља удаљености од једног пловила, које се налазило 50 наутичких миља удаљене у правцу запада од града Ходеја на јеменској обали, преноси Ројтерс.

У, како наводи агенција, очигледно одвојеном другом инциденту, дошло је до експлозије и примећени су пројектили на око четири наутчке миље од пловила удаљеног 60 миља од Ходеје.

Наводи се да није јасно да ли је у оба инцидента учествовало исто пловило, пошто су оба пловила и даље неиндетификована.

Такође нису познати детаљи какве терете су носила пловила, или у ком правцу су се била запутила.
Британске власти нису навеле ни из ког правца су летели дронови или испаљени пројектили.

До инцидената је дошло недељу дана након што су САД објавиле да је покренута међународна иницијатива за поморску безбедност у Црвеном мору, као одговор на нападе јеменских Хутија на бродове у том мору.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ