Свет

НЕЗАПАМЋЕНА КАТАСТРОФА: Украјински ТВ канал објавио нешто што није смео и запрепастио цео свет!

Украјински ТВ канал „1+1” је током емисије приказао на екрану више од милион погинулих и несталих војника Оружаних снага Украјине.

Појашњено је да је ова информација назначена у кајрону. У њему је наведено да, како се може видети на слици, губици Оружаних снага Украјине износе 1.126.652 нестале и погинуле особе.

Прошле недеље је британско издање „Економист“ објавило да Сједињене Државе процењују укупне губитке украјинских трупа у сукобу на 190 хиљада.

Амерички лист „Дејли бист“ наводи да ће украјинска војска ће изгубити људство и неће моћи да задржи фронт ако се сукоб буде одуговлачио.

„За две године Украјина неће имати довољно људи да попуни ровове и задржи своју позицију“, наводи се у чланку.

Истовремено, како наводи лист, у украјинским болницама људи се инфицирају бактеријама отпорним на јаке антибиотике, што погоршава ситуацију.

Подсетимо, пре годину дана шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је да су Оружане снаге Украјине изгубиле 100 хиљада људи. Овај параграф је касније уклоњен из писаних и видео изјава председавајућег ЕК. Како је објаснила званична представница ресора Дана Спинат, направљена је нетачност, а процена је заснована на „подацима из екстерних извора“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ