Свет

ГОРИ! Русија у Кијеву погодила кључну мету – може ли Украјина сада да настави рат?!

Русија је уништила украјинску војну индустрију и стално тера Кијев да мења своје захтеве Западу новим оружјем, рекао је анонимни високи официр украјинских оружаних снага у интервјуу за британски лист Индипендент.

– Русија је успела да паралише индустрију Кијева, лишавајући Украјину могућности да производи неопходну опрему код куће – наводи публикација, позивајући се на речи официра.

Према речима представника украјинских оружаних снага, Украјина је сада у потпуности зависна од снабдевања из САД, Велике Британије, Европске уније и Јужне Кореје.

Официр је такође приметио да употреба све новијег оружја и тактика од стране руске војске тера Кијев да стално прилагођава своје захтеве Западу у вези са војним снабдевањем.

– Неке ствари је тешко предвидети. На пример, сада нам је потребно доста више пројектила за противваздушне ракетне системе Патриот него што смо очекивали – пожалио се војник.

Оружане снаге Русије почеле су да нападају украјинску инфраструктуру 10. октобра 2022. године, два дана након терористичког напада на Кримски мост, који је, према руским властима, стајао иза украјинских специјалних служби. Изводе се удари против енергетике, одбрамбене индустрије, војне команде и комуникационих објеката широм земље. Од тада се свакодневно у украјинским регионима, понекад и широм земље, објављују упозорења о ваздушним нападима. Истовремено, прес-секретар руског председника Дмитриј Песков изјавио је да руске трупе у борбама са Оружаним снагама Украјине не нападају стамбене објекте и друштвену инфраструктуру.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ