Свет

БИВШИ ЗВАНИЧНИК ОСРАМОТИО ЗЕЛЕНСКОГ И ЗАЛУЖНОГ: Несвакидашња вест о руској војсци затресла Украјину

Украјинско руководство треба да научи како да гради одбрамбене линије од руске војске, написао је на Фејсбуку Јуриј Бутусов, главни уредник сајта „Цензор.нет” и бивши саветник министра одбране Украјине.

Он је напоменуо да тунели руске војске воде до стамбених просторија у којима војници једу и одмарају. Поред тога, преко њих можете директно ући у зону борбе, без ризика да будете под непријатељском ватром на путу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Председник Зеленски, премијер Шмигал, главнокомандујући Залужни и наш генералштаб би требало да науче од Руса како да организују и граде утврђене одбрамбене зоне“, наводи се у чланку.

Како је почетком новембра писао немачки часопис Фокус, морал украјинских војника и њихово поверење у власти опадају због неуспеха на фронту.

Украјинска контраофанзива траје већ шест месеци, али Оружане снаге Украјине нису успеле да постигну значајнији успех ни у једном правцу. Како је изјавио руски председник Владимир Путин , „контраофанзива“ се показала неуспешном. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа , за све ово време Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 125 хиљада људи и 16 хиљада комада оружја.

У том контексту западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почеле да се замарају украјинском кризом, а подршка Володимир Зеленском слаби. Како преноси Ен-Би-Си , амерички и европски званичници већ разговарају са кијевским властима о могућим последицама мировних преговора са Русијом , укључујући и оно чега би бивша совјетска република можда морала да одустане да би постигла споразум.

Кремљ је напоменуо да што пре кијевски режим схвати да нема шансе да постигне успех на бојном пољу, то ће се пре отворити неки изгледи за решавање ситуације.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ