Свет

РУСИ УПАЛИ У КЛОПКУ, РАЊЕНИ ОСТАВЉЕНИ ДА ПУЗЕ И ТРАЖЕ СПАС: Украјинци објавили ЗАСТРАШУЈУЋИ снимак борби код Авдејевке (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

На друштвеним мрежама појавио се снимак који је објавила 58. моторизована бригада украјинске војске, а који наводно показује како трупе под контролом Кијева одбијају руске нападе у источној Украјини.

У објави се наводи да су Руси кренули у напредовање у зору и „осрамоћено“ побегли у року од неколико сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Индекс наводи да је ова бригада у Доњецкој области активна од почетка руске инвазије у фебруару 2022. Сукоби су све интензивнији у близини града Авдијивке.

Од 10. октобра Русија је послала хиљаде војника, као и тенкова и оклопних возила у покушају да заузме град, а снаге под контролом Москве наводно су претрпеле велике губитке.

– Нису сви успели да побегну, на бојишту је остало педесетак тела нападача. У елиминацији окупатора постигли смо највећи успех – поручено је из 58. моторизоване бригаде украјинске војске.

Индекс наводи да се чини да снимак из ваздуха приказује украјинске снаге како пуцају на више руских тенкова и оклопних возила, остављајући иза себе трагове дима. Један део клипа приказује угленисане остатке возила и војнике који пузе, покушавајући да побегну са места напада.

Антон Котсукон, портпарол 110. одвојене механизоване бригаде, рекао је да Русија ствара резерве за нови напад на заузимање Авдијивке.

– Овдје су довели око 40.000 људи са стрељивом“, рекао је Котсукон. „Не видимо знакове да Руси одустају од планова да опколе град.“

Котсукон је рекао да су руске трупе окружиле Авдијивку са три стране и да се „играју мачке и миша“, шаљући огроман број дронова да анализирају украјинску одбрану.

Институт за проучавање рата, истраживачки центар са седиштем у САД, објавио је да су руске снаге ангажовале више људства и материјала за опсежније офанзивне операције у близини града.

Извор: Курир.рс/Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ