Свет

ПУТИН УПОЗОРИО ЗАПАД: „Нећемо дозволити…“

Руски председник Владимир Путин упозорио је Запад, уочи председничких избора у земљи у марту 2024, да ће свако страно мешање у Русију сматрати агресијом.

Док је говорио на Светском савету руског народа, којем председава поглавар Руске православне цркве патријарх Кирил, Путинова слика је била приказана на великом екрану поред две велике старе православне иконе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска православна црква отворено подржава руски рат у Украјини, а Путин прихвата њен конзервативизам као део своје визије руског националног идентитета. Путин је рекао да је Запад захвац́ен расистичком русофобијом која Русе приказује као нацију заосталих „робова“ и упозорио је да САД, по његовом мишљењу, желе да распарчају Русију и опљачкају њене огромне ресурсе.

Путин је такође упозорио Русе да треба да извуку лекције из бољшевичке револуције 1917, грађанског рата и распада Совјетског савеза 1991, за који је рекао да је поделио руски народ.

„Желим да истакнем – свако спољно мешање, провокације чији је циљ изазивање међуетничких или међуверских сукоба сматрамо агресивним актима против наше земље“, рекао је Путин.

„Сваки покушај да се сеје међунационални или међуверски раздор, подела нашег друштва, издаја, је злочин против целе Русије. Нећемо дозволити никоме да дели Русију“, додао је он.

Извор: Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ