Свет

ПУТИН ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ: Руси страхују од губитка кључне предности на фронту – ОВО СЕ ДЕШАВА

Авиони Ф-16 пребачени у Украјину појавиће се на фронту не раније од средине 2024. године, али могу бити опремљени ракетама ваздух-ваздух, изјавио је немачки генерал Ерхард Билер на немачком каналу „МДР“.

Њега је водитељ питао када ће авион Ф-16 пребачен у Румунију завршити на украјинском ратишту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сада, после неколико месеци прелиминарног рада, почела је обука пилота за Ф-16. Али обука летења је једна ствар. Да би авиони заиста били распоређени, потребна је тактичка обука. А саме авионе морају да обезбеде државе. Био бих опрезан у процени времена увођења. Сумњам да ће то бити почетак 2024. године, вероватније средином године – рекао је генерал.

Он је нагласио да Ф-16 могу бити опремљени застарелим, али и даље ефикасним ракетама.

– Што се тиче наоружања, мислим да је најважније елиминисати претњу од руских авиона, посебно оних опремљених клизним бомбама. Можете се борити против њих уз помоћ авиона који имају противваздушне ракете одговарајућег домета. Чак и Ф-16 има ово, а то су амерички „АМРААМ“ и „Сајдвиндер“. Они могу да обарају авионе за које се чини да су далеко ван домашаја система противваздушне одбране иза линије фронта – закључио је Билер.

Подсетимо, Русија је према непотврђеним информаацијама употребила нову модификовану клизну верзију касетне бомбе на југу Украјине.

Војни блогер, који је наводно повезан са руском војском, објавио је на свом каналу на Телеграму снимак прве употребе модификоване касетне бомбе РБК-500 у јужном украјинском региону Доњецка, преноси Њузвик.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ