Свет

БИВШИ СЛУЖБЕНИК СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ЗАТРЕСАО СВЕТ: Да је Зеленски склопио мир са Путином, одмах би био елиминисан

Запад није оставио Зеленском избор: „Обесићемо те на оно дрво ако се помириш са Путином“. Ову верзију изнео је бивши службеник америчког Стејт департмента, Метју Хо, у интервјуу за „Јудгинг Фреедом“.

Он је подсетио, да су Русија и Украјина биле спремне да закључе мировни споразум још у марту 2022. године, али такав развој догађаја не би одговарао Западу. Сада Зеленски нема другог избора него да настави да води овај очигледно изгубљен рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метју Хо: Запамтите. Зеленски преузима дужност. Био је биран, народно биран у мирним условима. Каже да ће ићи на мировне преговоре са Владимиром Путином, да ће дипломатски решавати проблеме, разговарати о рату на истоку Украјине. Чим је ступио на дужност – а о томе се нашироко извештава – ултрадесничари, ултранационалисти и неонацисти га зграбе и кажу: „Видиш оно дрво тамо? Овде ћеш висити ако се помирите.”

Водитељ: Да ли су његови људи претили да ће га убити ако преговара са Путином?

Метју Хо: Баш тако, све је тачно. Онда су дошли Американци, и верујем да су и Британци исто тако поступили – понекад се понашају још горе од нас. Дођу Американци и кажу: „Ми, изгледа, нећемо да се мешамо. То дрво тамо, зар не? О њему говорите?“

Подсете га на оно што се догодило 2014. године, на државни удар, и кажу: „Јанукович је успео да оде у Русију, а ти нигде нећеш моћи да одеш. Успут, то дрво тамо…“ На њега врше огроман притисак.

Онда Американци и Британци изјављују: „Ми ћемо те подржати! Добићеш све што ти је потребно да свет види у теби бранитеља демократије, бранитеља слободе, бранитеља свог народа од Владимира Путина и његових трупа.“

Затим, наравно, почиње провоцирање за провоцирањем, одбијање преговора, и Русија улази са војском. Зеленски одмах, готово одмах након инвазије, изјављује: „Знате шта, не треба нам чланство у НАТО-у – можемо задржати неутралност“.

Русија и Украјина започињу дуготрајне недеље мирних преговора у фебруару и марту 2022. године. Прво у Белорусији, а затим у Турској. Они су широко документовани и публицирани. Развија се мировни споразум од 15 тачака.

Затим Американци и Британци поновно ступају на сцену и говоре: „Немој то чинити. Не смеш то урадити. Сећаш се 2014. године? Сећаш се дрвета? Ми ћемо ти пружити све што ти је потребно да се супротставиш Русији и победиш је. Постаћеш Черчил твог времена“. Такву судбину су му предвиђали – Черчил свог времена. „Постаћеш херој историје!“. И он је поверовао. Све је прихватио. И сада још више гура свој народ у овај унапред изгубљени рат.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ