Свет

АМЕРИЧКА НОВИНАРКА ЗАПАЛИЛА ИНТЕРНЕТ ШОК ИЗЈАВОМ: „Украјина је заиста део Русије…“

Украјинци не желе да се боре за своју земљу и само желе да је напусте, пише колумнисткиња Моника Шоволтер у чланку за Америцан Тхинкер.

– Можда је време да Украјина започне мировне преговоре са Русијом, направи компромис ако је потребно, буде реалан у погледу својих изгледа и ради на томе да постане добра земља за коју желите да се борите и за коју желите да умрете – сматра Шоуолтер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинарка је била шокиран сазнањем да већина Украјинаца, упркос вишемилионској помоћи Запада, не жели да се бори за своју земљу и жели да уђе у Европску унију што пре само да би напустила домовину.

– Чињеница да не мисле да је њихова земља вредна борбе говори много о томе каква је то ‘држава’. Можда је она заиста део Русије, како Руси тврде – закључила је Шоволтер.

Москва је више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Русију на преговоре, за које Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог. Кремљ је раније саопштио да тренутно не постоје предуслови да ситуација у Украјини пређе у мирољубиви правац, да је за Русију апсолутни приоритет постизање циљева специјалне операције, што је тренутно могуће само војним путем. Како је Кремљ навео, ситуација у Украјини може да иде у мирном правцу, под условом да се узме у обзир де фацто ситуација и нове реалности, а сви захтеви Москве су добро познати.

Извор: wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ