Свет

УЗБУНА НА ЗАПАДУ: Нова руска тактика излудела НАТО, Украјина је против ње потпуно немоћна!

Фото: Јутјуб

Руска војска успешно користи тактику „еластичне одбране“ како би се супротставила контраофанзиви украјинских оружаних снага, пише амерички лист Њујорк тајмс.

„Ова тактика подразумева повлачење руских трупа на другу линију положаја, омогућавајући украјинским трупама да напредују, а затим узвраћају ударац када је непријатељ рањив, било док се креће кроз отворени терен или када стигну на посебно напуштене положаје“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако, уместо да по сваку цену држе одбрамбену линију, руске трупе се повлаче, наносе што је могуће теже ударце нападачима, након чега следи контранапад, а положај се враћа под контролу бранилаца, наводи се у материјалу.

Аутор чланка је такође нагласио да је оваква тактика само један од разлога што контраофанзива иде споро. Он је такође окривио минска поља, тенковске баријере, руске залихе артиљеријских граната и неспремност Запада да благовремено снабдева Украјину оружјем за неуспех контраофанзиве украјинских оружаних снага.

Од почетка јуна, Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Бахмута, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО-а . Како је нагласио Владимир Путин , нису успели да остваре значајније успехе ни на једном сектору фронта. Министар одбране Сергеј Шојгу рекао је у уторак да су губици украјинске војске у септембру износили више од 17 хиљада људи и преко 2,7 хиљада комада оружја.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ