Свет

РУСИ СПРЖИЛИ ЕЛИТНУ УКРАЈИНСКУ БРИГАДУ: „Магура“ изгубила 3.000 људи

Елитна 47. бригада Оружаних снага Украјине „Магура“ на запорошком правцу изгубила је преко три хиљаде људи, односно више од свог редовног састава.

Оружане снаге Русије успеле су да намаме непријатеља у припремљене „зоне убијања“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напомиње се да је ова јединица, формирана пре мање од годину дана, чије су војнике у Немачкој обучавали амерички инструктори, важила за једну од борбено најспремнијих.

У извештају се наводи, да су Оружане снаге Русије организовале специјалне „зоне убијања“ за украјинске војнике у сектору Работино-Вербовоје. Украјинске трупе су се намерно усмеравале у области са обимним минским пољима, где је подручје гађано артиљеријом.

„Магура“ је напредовала у овом сектору, али није успела. Замениле су је 116., 117. и 118. механизована бригада украјинске армије, као и елитна 82. десантна јуришна бригада са оклопним транспортерима „Стрикер“ и тенковима „Цхалленгер 2“. Међутим, украјинске оружане снаге су биле принуђене да поново пошаљу „Магуру“ у борбу.

Као резултат тога, како је наведено у публикацији, губици 47. механизоване бригаде, узимајући у обзир редовну инфузију свежих снага, приближавају се једној или једној и по пуној снази формације од три хиљаде људи.

У септембру су медији писали, да су Оружане снаге Украјине смениле команданта бригаде „Магура“ – ​​уместо потпуковника Александра Сака, јединицом је командовао пуковник Александар Павлиј.

Саопштено је, да су у бригади почели сукоби између војног особља и команде. Према новинарима, виши официри јединице оптужују једни друге за лоше управљање. Конкретно, током контраофанзиве украјинских оружаних снага, команданти су дали наређење које је резултирало великим губицима у људству.

Извор: Wебтрибуне.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ